DSC01050

Over ons

DSC09735
DSC09735

Bouwen op vertrouwen

Wienen Bouw, is een solide, familiale totaalaannemer actief in de residentiële nieuwbouw en grootschalige renovaties met uitvalsbasis te Zutendaal. Van daaruit worden mooie bouwprojecten in groepswoning- en appartementsbouw gerealiseerd in Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant.

Met een stabiel team van een 40-tal eigen mensen, in combinatie met kwaliteitsvolle onderaannemers, is WIENEN Bouw de partner bij uitstek waar je steevast kan op rekenen.

Sedert februari 2020 is WIENEN Bouw een sterk partnerschap aangegaan met RECON Bouw uit Adegem. Dit partnerschap biedt voor beide bedrijven een win-win situatie. Al snel was duidelijk dat beide bedrijven op dezelfde golflengte zaten qua structuur, waarden en visie en dat beide bedrijven heel wat gemeenschappelijk hebben.

Dankzij deze schaalvergroting is WIENEN Bouw  meer dan ooit klaar voor de toekomstige uitdagingen in de bouwsector. Dé referentie bij uitstek worden én blijven op vlak van totaalaanneming in Vlaanderen is de visie voor de toekomst.

DSC00014
DSC00014

Meer dan 70 jaar gebundelde ervaring

WIENEN Bouw vindt zijn ontstaan na WOII, toen wijlen vader Peter ‘Pierre’ Wienen als aannemer in de ruwbouwwerken begon. Door zéér hard te werken met steeds het oog op kwaliteit en hoogstaande afwerking, klom het bedrijf op van klasse 1, naar klasse 2, 3, 4, 5 en 6. Het bedrijf groeide uit van kleinschalig familiebedrijf tot uiteindelijk de gevestigde waarde als klasse 7 aannemer dat ze vandaag is.

Doorheen deze rijke geschiedenis is het bedrijf steeds in handen van de familie Wienen geweest.  De drie zonen – Jean-Paul, Rudi en Patrick Wienen – zetten de afgelopen decennia, elk vanuit hun expertise, mee hun schouders onder dit succesvol en groeiend project. Ook na het overlijden van de oprichter, vader Peter ‘Pierre’ Wienen in 2016, zetten de zonen het levensverhaal van hun vader met vrucht verder.

In 2020 kwam er dan het succesvol partnerschap met RECON Bouw, een klasse 8 totaalaannemer uit Adegem, om de toekomst te verzekeren gezien er geen verdere familiale opvolging was binnen de familie Wienen.

SP209189
SP209189

Eigen engineering & productie

We nemen de uitvoering van het bouwproces van A tot Z volledig in handen en proberen steeds zoveel mogelijk in eigen huis te vervaardigen en uit te voeren.

Onze bedrijfssite te Zutendaal is, naast onze kantoorruimte, uitgerust met een schrijnwerkerij hout, opslagplaatsen en een magazijn. Ook kunnen we rekenen op intern transport voor het dagdagelijks beleveren van onze werven met materiaal en machines. Al onze vakmannen geven elke dag het beste van zichzelf om elk project tot een succes op te leveren.

Onze maatschappelijke zetel te Adegem is, naast een splinternieuw kantoorgebouw, uitgerust met een:

  • Productiehal prefabwanden voor het metselen van muren in de beste omstandigheden
  • Betonafdeling voor het zelf gieten van (niet-zichtbare) balken en kolommen
  • Schrijnwerkerij hout waar binnen-en buitenschrijnwerk professioneel vervaardigd wordt
  • Productiehal voor de vervaardiging van kwalitatieve PVC ramen
Kaart Locaties 1120×1120
Kaart Locaties 1120×1120

Actief over héél Vlaanderen

Vanuit onze bedrijfssite te Zutendaal veroveren we de bouwmarkt van Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant.

Dankzij het sterk partnerschap met RECON Bouw zijn sinds begin 2020 onze activiteiten uitgebreid naar héél Vlaanderen.  Vanuit onze maatschappelijke & administratieve zetel te Adegem, realiseren met onze partner RECON Bouw projecten in Oost- en West-Vlaanderen.

De vestiging in Drogenbos bedient op zijn beurt de werven in Vlaams-Brabant & Brussel.

DSC00042
DSC00042

Hoge klantwaardering

Het is de missie van WIENEN Bouw om met alle betrokkenen – van bouwheer, over onderaannemers, leveranciers & klanten tot architect – een langdurige samenwerkingsrelatie op te bouwen gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect. Er wordt steeds gekozen voor de beste optie prijs – kwaliteit en alles wordt in het werk gesteld om elk project binnen de afgesproken contouren op te leveren.

Als erkende totaalaannemer doet WIENEN Bouw er alles aan dat de bouwheer zorgeloos kan bouwen. Geen gedoe met verschillende onderaannemers, maar daarentegen 1 betrouwbaar aanspreekpunt.

Een vleugje geschiedenis

WIENEN Bouw kan reeds terugkijken op een rijke en succesvolle geschiedenis van meer dan 70 jaar.

In de periode na WOII startte Peter ‘Pierre’ Wienen een eenmanszaak als aannemer in de ruwbouwwerken in Genk/ As. Dankzij een grote werklust, zin voor ondernemen en doorzettingsvermogen klom het bedrijf stelselmatig op van aannemer klasse 1, over naar klasse 2, 3, 4 en zo verder.

Deze harde werkersmentaliteit gaf vader Wienen door aan zijn 3 zonen Jean-Paul, Rudi en Patrick Wienen. Zij stapten bijgevolg alle drie in de zaak, elk vanuit hun eigen expertise. Ook mede dankzij hun inzet, bleef het bedrijf groeien tot uiteindelijk de gerenommeerde totaalaannemer klasse 7 die ze vandaag is. WIENEN Bouw staat gekend voor hun voortdurend streven naar kwaliteit en een hoge afwerkingsgraad.

Ook na het overlijden van vader Pierre Wienen in 2016, zetten de zonen het bedrijf met succes verder.

Begin 2020 werd een samenwerking opgestart met RECON Bouw, een andere familiale totaalaannemer, het sterkst actief in Oost-en West-Vlaanderen. Voor de familie WIENEN bood deze samenwerking een oplossing op lange termijn, gezien er geen familiale opvolging verzekerd was. Bovendien gaf deze samenwerking hen de gelegenheid om voortaan ook klasse 8 opdrachten aan te nemen, wat hen een belangrijke toegevoegde waarde biedt in hun werkregio.

Meteen was duidelijk dat beide bedrijven op dezelfde golflengte zitten qua structuur, waarden en visie. Het familiale karakter, de focus op kwaliteit, sterk vakmanschap en het opbouwen van een langdurige relatie met klanten en partners, zijn waarden die beide bedrijven hoog in het vaandel dragen. Deze waarden vormen de grondslag voor de samenwerking vandaag en in de toekomst.

Dankzij deze schaalvergroting is WIENEN Bouw klaar voor de toekomstige uitdagingen in de bouwsector, met de digitalisering op kop.

Dé referentie bij uitstek worden én blijven op vlak van totaalaanneming in Vlaanderen is de visie voor de toekomst.

 

Werken bij WIENEN Bouw?

Wij zijn steeds op zoek naar diverse profielen. Wil je deel uitmaken van een jong en dynamisch bedrijf? Aarzel dan niet en bekijk onze openstaande vacatures! 

Werkenbijwienenbouw
40j Ervaring

Meer dan 70 jaar ervaring.

WIENEN Bouw heeft zijn oorsprong in de periode na WOII en heeft al meer dan 70 jaar ervaring in de bouwsector.

Klasse8

Klasse 8 bouwbedrijf.

WIENEN Bouw haalde zijn erkenning als klasse 7 bouwbedrijf. Dankzij het partnerschap met RECON Bouw, mogen ook klasse 8 opdrachten uitgevoerd worden.

Vakmanschap

Vakmanschap in huis.

De vakkundigheid op elk niveau zorgt ervoor dat iedere bouwheer de service geniet van een sleutel-klaar project en zorgeloos kan bouwen.

Map

Actief in héél Vlaanderen.

WIENEN Bouw is dankzij het partnerschap met RECON Bouw actief over héél Vlaanderen.